Drobenkový koláč
Ingredience
drobenka
1 hrnek cukr krystal
125 g máslo
2 hrnky polohrubá mouka
podle chuti ovoce
podle potřeby tuk na vymazání
mouka na vysypání
těsto
3/4 hrnku mléko
2 ks vejce
3/4 balíčku prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
Postup přípravy
Z polohrubé mouky, cukru krystal a másla uděláme drobenku. 1 hrnek z ní odebereme na posypání buchty a do zbytku přidáme ostatní ingredience (2 vejce, 3/4 hrnku mléka, vanilkový cukr a prášek do pečiva).
Umícháme hladké těsto, které vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe libovolným ovocem a posypeme zbylou drobenkou. Drobenkový koláč pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.
Rychlý drobenkový koláč s ovocem podáváme nakrájený na kostky třeba k čaji.